Links

Abseilen van de toren van Crest
Wie wil dat niet proberen? De toren van Crest als abseillocatie! Houdt u van een beetje uitdaging, in juli en augustus is de toren iedere zaterdagmiddag geopend voor abseilers vanaf 7 jaar. Groepen kunnen het hele jaar na reservering terecht. Wij kunnen voor u bellen en een afspraak maken. Ook voor andere informatie over de toren kunt u op de site terecht:
Ville de Crest

Jazzfestival: Crest Jazz Vocal
Ieder jaar organiseert de stad Crest (op 12 km afstand van de camping) een Jazzfestival.
In 2022 zal dit plaatsvinden van 31 juli t/m 6 augustus. Meer informatie:
Crest Jazz Vocal

Fête médiévale
8 en 9 juni wordt Crest omgetoverd tot een middeleeuws dorp met leuke kraampjes en activiteiten in middeleeuwse stijl. Voor meer informatie:
Ville de Crest

Fêtes de la musique
21 juni vindt er in Saillans (9 km afstand van de camping) en Crest (12 km afstand) een muziekfeest plaats.
Op diverse plaatsen zijn verschillende soorten muziek te beleven. Van Jazz en rock tot muziek voor de jeugd. Voor meer informatie:
Mairie de Saillans
Ville de Crest

Festival Opéra & Châteaux
Seul festival dédié à l’art lyrique dans la Drôme, le Festival Opéra et Châteaux conjugue la mise en valeur de l’opéra et des richesses patrimoniales de notre vallée. Pendant trois semaines, l’Union Symphonique et Culturelle de Crest réussit le pari de réunir des artistes professionnels et des jeunes talents de la région dans des lieux d’histoire. Meer informatie:
Ville de Crest

Zweefvliegen boven de camping
Aan de andere kant van de Drôme kunt u een vlucht in een zweefvliegtuig boeken en tijdens het zweven genieten van een prachtig uitzicht over de camping en omgeving. Zie voor meer informatie en prijzen (Tarifs: Vol d’initation planeur):
Aubenasson

La Drôme en Montgolfière
Een extraatje tijdens uw vakantie? U kunt met een heteluchtballon over de Drôme 'varen'! Zie voor een impressie en tarieven (réservation):
La Drôme en montgolfière

Fête du Picodon
Houdt u ook van een lekkere Picodon, een typisch geitenkaasje uit de Drôme en Ardeche? Op 20 en 21 juli wordt u in Saoû vermaakt met een markt, muziek en animatie. En natuurlijk kunt u hier het kaasje proeven. Zie voor meer informatie:
Fête du Picodon

Festival Latino
Van 30 mei tot 2 juni vieren ze in Saillans een Latino-feest. In samenwerking met Amnesty International vraagt men aandacht voor de ecologie en solidariteit. Kernwoorden zijn hier Latijns-Amerikaanse muziek met workshops, concerten, kunst en lekkere maaltijden. Voor meer informatie:
Le Louis XI

Waterpark
In de regio is een nieuw waterpark: Delta Waterpark. In Vercheny (richting Die) kunt u wakeskaten, kneeboarden, wakeboarden en u aan stand-up paddling (SUP) wagen. Nieuwsgierig? Kijk dan op:
Delta Waterpark

Wijn
De plaatselijke wijn proeven die makkelijk de concurrentie met de Champagne aankan? Proef de Clarette de Die van de diverse wijnhuizen in de Drôme. Een mooi wijnhuis, met rondleidingen in het Nederlands is
Le Caveu Jaillance in Die:
Jaillance

Brocante
Wist u dat hier in de omgeving, bijna dagelijks, brocantes (rommelmarkten met antiek en curiosa) te vinden zijn? Voor informatie:
Vide-greniers

Vercors
Voor meer ontdekkingen wandelt u vergezeld door een gids of... een ezel in de Vercors:
Vercors Escapade

Botanische tuin
Op een kwartiertje rijden van de camping ligt Domaine des Aromes-Sanoflore, met labaratorium en een botanische tuin met 350 verschillende soorten aromatische en medicinale planten en bloemen. Leuk om eens te bezoeken. Voor meer info:
Jardin botanique Sanoflore

Abdijen
Bezoek ook eens de prachtige abdijen in deze streek zoals de
Abbay de Valcroissant en de Abbaye de Léoncel, alleen de rit er naar toe is al de moeite waard.


Meer informatie vindt u via de volgende links: