Corona update 29-05-2020


Eindelijk mogen we weer open! Aanstaande 2 juni is het zover.
Helaas voor de mensen die uit Nederland moeten komen, is het nog even wachten. Het vrij reizen staat nu gepland voor 15 juni, mits corona onder controle blijft. Binnenkort meer info!


Er zijn veel bezorgde berichten en vragen. Begrijpelijk.
Maar daarbij ook veel verhalen gebaseerd op wat media zeggen in Nederland, waarvan we de waarheid vaak betwijfelen. We hebben er het een en ander over uitgezocht.

* Fabel 1: De grenzen blijven dicht tot eind juli.
In Frankrijk is de noodtoestand verlengt t/m 24 juli. De reden hiervoor is om juridische steun te geven aan de regering om een geleidelijke versoepeling van de maatregelen mogelijk te maken en op die manier een handhaving gemakkelijker te maken. Tot wanneer de grenzen dicht blijven is niet gemeld.

* Fabel 2: België blijft dicht.
De overheid van België stelt: 'Het algemeen geldende principe is dat elke niet-essentiële reis naar het buitenland verboden is tot en met 8 juni 2020'.

* Fabel 3: Je mag Frankrijk pas binnen na een quarantaine van 2 weken, indien je uit een zone komt 'waar het virus rondwaart'.
De quarantaine die benoemd wordt was een voorstel van de gezondheidsorganisatie die niet overgenomen is. Verplaatsingen naar Frankrijk voor een tweede woning of voor tourisme is na 11 mei nog niet mogelijk. Wanneer dit wel mogelijk wordt, is niets over gezegd op de officiële sites. Als Fransman die zich nu in Nederland begeeft, mag (met de nodige 'verplaatsingspapieren') met dringende familieredenen of voor zijn werk wél naar Frankrijk.

* Fabel 4: Alles blijft de hele zomer gesloten.
Tot zeker half juli mogen grote evenementen niet plaatsvinden. In de toespraak van 28 april heeft de eerste minister van Frankrijk gezegd dat de café’s, bars en restaurants vanaf 2 juni weer gelijdelijk open mogen, indien de gezondheids toestanden het toelaten. In de toespraak van 7 mei werd toegezegd dat deze dan wel in de groene zone moeten blijven. De kleurkeuze heeft te maken met een gezamenlijke som van het aantal besmettingen, de aantallen opgenomen in het ziekenhuis en de hoeveelheid beschikbare testen die in die regio aanwezig zijn. Gelukkig valt de Drôme in het groene gebied.
Geïnteresseerd in een kaartje van Frankrijk?
Zie de volgende link: Gouvernement Coronavirus Strategie

Afgelopen donderdag 7 mei heeft de overheid weer een toespraak gehouden. Er is hier niets gezegd over wanneer we open mogen. Duidelijk is wel dat dit niet vóór 2 juni gaat gebeuren. Eind mei wordt hierover een beslissing genomen.

We kunnen niet anders dan jullie camping weer op orde maken, klaar maken voor een coronabestendige vakantie en wachten...

Tjerk en Ellis

Ps: we hebben wederom veel lieve kaartjes, e-mails en berichten gekregen. Een soort van vloedgolf rondom de datum van het overdrachtsfeestje. Heel hartverwarmend allemaal en bij deze willen wij er iedereen hartelijk voor bedanken!

Je kan ons natuurlijk ook volgen op Facebook en Instagram:

Facebook     Instagram